İzmir’de yaşayan Çağdaş ve Eylem Yazıcı çiftinin 3,5 yaşındaki kızları Öykü Arin’e bebek ve çocuklarda nadir görülen Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konulmasının ardından, Türkiye ve yurt dışında pek çok kişi kan vermek için hastanelere koştu.

İyileşmesi için acil olarak uygun kök hücre nakli gereken Öykü için daha önce de Almanya ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde doku tipleme kampanyaları düzenlenmişti. Ancak akrabaları ve çeşitli doku bankalarına kayıtlı dünyada 32 milyon kişi arasından Öykü’ye dokusu uyan bağışçı henüz bulunamadı.

Bu kapsamda KESK Çorum Şubeler Platformu da ilik bekleyen küçük Öykü’ye umut olabilmek amacıyla girişimde bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Gül, Kampanyaya bütün duyarlı vatandaşları katılmaya davet ederek başta Öykü Arin olmak üzere tüm lösemi hastalarına umut olabilmek adına böyle bir kampanya başlatıldığını ifade etti. İlik bekleyen lösemi hastalarının sağlıklı bir yaşam sürmelerinin kemik iliği için gönüllü donör sayısının artmasına bağlı olduğunu belirten Gül, 18-50 yaşa arasındaki herkesin bağışçı olabileceğini söyledi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim