Okul Müdürü Hayrullah Layık ve Meslek Dersi Öğretmeni Necla Özlü öncülüğünde dün Hürriyet Parkı önünde maske takan Özel Platin Sağlık Koleji öğrencileri, lösemili çocuklara dikkat çektiler.

Yurttaşlara lösemi hakkında broşürler dağıtan öğrenciler bu hastalığın bulaşıcı olmadığı konusunda bilgilendirme yaptılar.

Etkinlikte konuşan Özel Platin Sağlık Koleji Müdürü Hayrullah Layık, ülkemizde her yıl yaklaşık 100 bin insanın kanser nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, “Yani her yıl bir şehrimiz kansere yenik düşüyor.” dedi.

Kanserin en önemli nedeninin yanlış ve kanser yapan maddelerle beslenme olduğunu vurgulayan Hayrullah Layık, Ürünlerin raf ömrü uzasın diye kullanılan maddeler, renklendiriciler, tatlandırıcılar, tarımda kullanılan böcek ilaçları ve sigara tüketimi kansere zemin hazırlamaktadır.” diye konuştu.

Lösemi hakkında da bilgi veren Okul Müdürü Layık, “Lösemi damarlarımızda dolaşan kanımızın yapım merkezi olan kemik iliğinin normal olmayan hücrelerle dolmasıdır. Şu çok iyi bilinmelidir ki lösemi, bulaşıcı bir hastalık değildir ve tedavisi mümkündür. Lösemi, çocuklarda en sık 1-5 yaşlarında görülmektedir. Maalesef her yıl 1200-15000 çocuğumuzda lösemi vakasına rastlanmaktadır. Modern kemoterapi neticesinde yüzde 91 oranında olumlu sonuç elde edilmiştir.” şeklinde konuştu.

Okul olarak Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak istediklerini kaydeden Hayrullah Layık, “gerek öğretmenlerimiz gerekse öğrencilerimiz bu konuya özel bir ihtimam gösteriyorlar. Bu bağlamda bizlere katkı sunan Çorum İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve LÖSEV yetkililerine teşekkür ediyoruz. Tüm halkımıza sağlıklı günler diliyoruz.” ifadelerini kullandı.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim