Medya Konseyi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Lokman Erdoğan; kentin her yanına yerleştirilen billboardlar konusunda ve yerel medyaya reklam verilmesinin önemi hakkında açıklamalarda bulundu.
Lokman Erdoğan, kanunda belirtilen sorumluluklarını yerine getirerek yayıncılık yapan vasıflı gazetelerin iş dünyası ve iddia sahibi olan herkes için iyi bir reklam alanı olduğuna dikkat çekerek, “Unutmayın, billboardlar haber ya da analiz yapmaz. Muhabir görevlendirerek 7/24 peşinizde dolaşmaz. Yerel basın sadece bir reklam mecrası değildir. Bu sebeple yerel basında çıkan reklamlar daha güvenilirdir. Çünkü gazeteler vatandaşların doğru bilgiye ulaşmaları için yasalar çerçevesinde hizmet ederler.” diye konuştu.
Medya Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“Son yıllarda üzülerek görmekteyiz ki billboardlar yazılı ve görsel yerel medyanın gelişmesini olumsuz yönde etkilemektedir. Haberlerinin vasıflı gazeteler aracılığıyla on binlerce kişiye ulaşmasını düşünenler, söz konusu reklam olduğu zaman yerel basını hatırlamamaktadırlar. Oysa yerel gazeteler o kentin nefes borusudur. Evlenirsiniz haberinizi yaparlar, iş yeri açarsınız, kampanya yaparsınız haberleriniz gazete sayfalarında yer alır. Fakat iş reklam vermeye geldiği zaman farklı mecraları tercih edersiniz. Unutmayın ki kampanyanın kalitesini toplumda bulduğu karşılığı, kampanyanızda kullandığınız malzemenin kalitesini gazeteler kamuoyuna duyurur.
STK’lar, siyasi partiler ve iddia sahibi kişilerle yerel medyanın arasındaki ilişki de karşılıklı bir menfaat söz konusudur. Nedense yerel basını her türlü değerlendirmeyi bilenler, söz konusu gazete aboneliği ve özel reklam olunca; kendilerince izahlar geliştirmektedirler.
Şu iyi bilinmelidir ki yerel basın sayesinde birçok insan meşruiyet kazanmakta, kurumların faaliyetleri kamuoyuna duyurulmaktadır.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim