Evlerinde karantinada bulunan kovid-19’lu hastaların isimlerinin ve açık adreslerinin bulunduğu listenin sızdırılmasıyla ilgili konuşan Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, Valilik ve Sağlık Müdürlüğü’nce inceleme başlatıldığını belirterek, “Soruşturma sonuçlanınca açıklama yapılacak. Bu konuda kurumları yıpratmamakta fayda var. 1 veya 2 kişiden yayıldığını düşünüyoruz. Onu da kesinleştirdikten sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bunun hiçbir şekilde tasvip edilecek tarafı yok” dedi.

DEVLET HASTANESİ ENİNDE SONUNDA AÇILACAK AMA…

Sobacı, halen atıl vaziyette bulunan ve şu pandemi döneminde eksikliği büyük oranda hissedilen Devlet Hastanesi’nin durumuyla ilgili de bilgi verdi. Yakın zaman içerisinde Sağlık Bakanlığı’ndan teknik elemanların gelerek yeniden inceleme yaptığını kaydeden Sobacı, “Hastaneyle ilgili gerekli çalışma yapılıyor. Maddi sıkıntılar ve bürokrasideki hantallıktan dolayı bir gecikme durumu söz konusu. Orası eninde sonunda açılacak ama süre olarak bir şey söyleyemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“EN KÖTÜ SENARYOYA GÖRE

BÜTÜN PLANLARIMIZ HAZIR”

Sobacı, salgına yönelik en kötü senaryoya göre hazırlık yaptıklarını kaydederek, “Göğüs Hastalıkları Hastanesi alternatifimiz var. Özel hastaneler kapılarını sonuna kadar açıyor. Bu konuda Çorumlu rahat olsun. Ancak en kötü senaryoya hazırlıklı olmak bizim görevimiz. Esas önemli olan vatandaşlarımızın salgına karşı tedbirli olmasıdır” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim