Sosyal Bilimler Enstitüsü 2 tezsiz yüksek lisans (İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi), 8 tezli yüksek lisans (İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Tarih, Arkeoloji, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları ve Temel İslam Bilimleri) ve 4 doktora (İşletme, Felsefe ve Din Bilimleri, Temel İslam Bilimleri ve Beden Eğitimi ve Spor) olmak üzere toplam 14 program için 970 başvuru gerçekleştiğinin ifade edildiği açıklamada, Fen Bilimleri Enstitüsü’nün 7’sinin yüksek lisans (Fizik, Biyoloji, Kimya, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Matematik) ve 2’sinin doktora (Makine Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği) olmak üzere toplam 9 program için 118 başvuru yapıldığı anlatıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Sağlık Bilimleri Enstitümüzde 1 tezsiz yüksek lisans (Beden Eğitimi ve Spor) ve 2 tezli yüksek lisans (Hemşirelik, Beden Eğitimi ve Spor) olmak üzere toplam 3 programa 162 başvuru yapıldı.

Bu sonuçlara göre 3 enstitümüzde toplamda 3 tezsiz yüksek lisans,17 tezli yüksek lisans ve 5 doktora programına daha önce belirlemiş olduğumuz 466 kontenjan için toplam 1250 başvuru gerçekleşti. Lisansüstü programlarımıza başvurular elektronik ortamda alınmış olup, eksiksiz yapılan başvurular değerlendirmeye alınmıştır. Ardından bu başvurular Hitit Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği'nin 6. ve 16. maddelerinde belirtilen ilke ve esaslar çerçevesinde değerlendirilerek bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat sınavına çağrılacak lisansüstü öğrenci adayları belirlenmiştir. Buna göre bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat sınavına çağrılacak adayların belirlenmesinde adayın ALES ve Yabancı Dil puanı ile mezuniyet notu belirlenen oranlarda dikkate alınarak en yüksekten aşağıya doğru kontenjanın iki katına kadar bir sıralama yapılmıştır.

03-04 Temmuz 2017 tarihlerinde ilgili enstitülerimizin belirlediği yer ve saatte yapılması planlanan lisansüstü programa giriş sınavında başarı notunun hesaplanmasında aşağıdaki kriterler dikkate alınacaktır. Yüksek lisans başvurularında yazılı olarak yapılacak bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat sınavından 50 puandan düşük puan alan aday, başarısız sayılacaktır. Bu şekilde hesaplanacak toplam puanın 100 üzerinden en az 50 olması kaydıyla, adaylar en yüksek puandan aşağıya doğru sıralanarak kontenjan dahilinde öğrenciliğe kabul edilecektir.”

Editör: TE Bilisim