Rektörlük’ten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Üniversitemiz, enstitülerimizde yeni lisansüstü programlar açmak suretiyle program çeşitliliğini artırmak ve günceli takip etmek amacı doğrultusunda Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde disiplinler arası eğitim vermek üzere Enerji Sistemleri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı açma yönündeki teklifimiz, 06/06/2018 Tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısında uygun bulunarak kabul edilmiştir.

Enerji Sistemleri Mühendisliği programında lisansüstü eğitim alan öğrenciler, enerji kaynaklarının kullanılabilir hale getirilmesi için sistemlerin geliştirilmesi, enerjinin depolanması, iletimi ve dağıtımı gibi süreçler için teknolojiler geliştirilmesi, mevcut enerji sistemlerinin verimlerinin iyileştirilmesi ve maliyetlerin düşürülmesi, mevcut enerji politikaları ve stratejileri gibi konularda araştırmalar yapma ve kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklardır.

Açılan Enerji Sistemleri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı ile 2011 yılında 11 olan lisansüstü program sayımız, bugün itibariyle yüzde 218 artışla 35’e ulaşmıştır. Açılan yeni programımıza bu yıl ilk öğrenci alımı için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim