Panele; Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Karaalp, İlçe Halk Eğitim Müdürü Yaşar Tunay, Halkbank Alaca Şube Müdürü Ahmet Uyanık, Alaca’da bulunan lise, ortaokul, ilkokul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özalp’ın panelist olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Uçar yaptı.

Uçar; açılış konuşmasında göreve başladığında Alaca’daki eğitim seviyesinin ne denli yüksek olduğunu ve kamu çalışanları arasında lisansüstü eğitimine başlayıp, bir süre devam edip daha sonra ulaşım vb. sorunlarla yarıda bırakanların sayısının azımsanamayacağını gözlemlediğini belirtti. Doç.Dr.Metin Uçar, “Bu şartlarda Alaca’da neler yapabiliriz?” diye düşündüklerini ve Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı ‘İşletme, Bankacılık ve Finans, Siyaset ve Sosyal Bilimler’ Tezsiz Yüksek Lisans programlarının ders dönemlerinin Alaca’da yapılabileceği konusunun paydaşlarla görüşüldüğünü ve olumlu sonuçlar alındığını anlattı.

İlk panelist olan Prof. Dr. Mehmet Evkuran; yüksek lisans eğitiminin kazanımlarını, eğitimde lisans eğitiminin birçok açıdan yetersiz kaldığını dolayısıyla lisansüstü eğitimi alan bireyin ayrıcalıklı olduğunu belirtti.

Yüksek lisansın amacının ilgili alanda uzman birey yetiştirmek olduğunu hatırlatan Evkuran, tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarının birbirinden farkına değindi.

Prof. Dr. Ahmet Özalp ise Siyaset ve Sosyal Bilimler Tezsiz Yüksek Lisans Programını neden Alaca’ya açacaklarını, programın ne gibi kazanımları olduğunu aktardı. Özalp, program hocalarının sadece ders anlatıcıları olarak düşünülmemesi gerektiğini, Üniversite-Alaca işbirliğinin bir ayağı olarak anlamının çok daha önemli olduğunun altını çizdi. Siyaset bilimi tezsiz yüksek lisansının bol okumayla, farklı fikirlerin tartışılmasıyla, derslere devamla anlamlı olacağını ve bu durumun da entelektüel birikim sağlayacağını belirten Özalp, Meslek Yüksekokulunun aracılığından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim