10’uncu yılını geride bırakan Lila Akademi Sanat Merkezi’nin hafta sonu ve hafta içi etkinlikleriyle yeni sezonu açtıklarını ifade eden Akademi Müdürü Didem Kavukçu Hamoğlu, “Sanat adına hizmet vermekten son derece gururluyuz. Sizler de bu gururu bizlerle yaşayarak çocuklarınızı sanat ve spor dalında geleceğe hazırlamak istiyorsanız gelin bu yolda beraber emek verelim. Çocuklarımız geleceğimizdir, geleceğimizi beraber şekillendirelim, çocuklarımız sanattan ve spordan mahrum kalmasın”  dedi.
Yılların tecrübeli isli Ankara Opera ve Bale sanatçısı Şule Sezener ile çalıştıklarını dile getiren Hamoğlu, “Şule Sezeren’in Lila Akademi bünyesinde çalışması bizleri son derece gururlandırıyor. Amacımız Çorum’da balerinler ve baletler yetiştirmektir” şeklinde konuştu.
Sezeren’in haftanın üç günü Çorum’da olacağını belirten Hamoğlu,1 Ekim itibariyle 3 yaş çocuklar için klasik baleye başladıklarını söyleyerek, yetişkinler için salon, düğün ve modern dans derslerinin de verildiğini dile getirdi.
Öte yandan enstrüman eğitimindeki kalitelerini güzel sanatlara yetiştirdikleri öğrencilerle ispatladıklarının altını çizen Lila Akademi Sanat Müzik Bölümü Başkanı ve konservatuar sanatçısı Sevilay Kılıç ise Çorum’un enstrüman eğitiminde çok güzel yollar kat ettiğini vurgulayarak, 4 yaşından 40 yaşına kadar öğrencilerinin bulunduğunu bildirdi.
“Öğrenmenin yaşı yok. İstek varsa başarı vardır” diyen Kılıç, piyano, keman, gitar, yan flüt, ud, viyalo, çello ve bağlama eğitimleri verdiklerini ifade ederek, tüm öğretmenlerinin 4 yıllık lisans mezunu ve branş öğretmeni olmasına dikkat ettiklerini, bu hususun özellikle pedagojik anlamda ve eğitim kalitesi ve başarısında çok önemli olduğunu vurguladı.
Güzel sanatlara hazırlık ve konservatuarlara hazırlık kursları için özel ders paketleri hazırladıklarını belirten Kılıç, hazırlık programında öğretmen Gül Feride Fakıoğlu ile beraber işitme-solfej-şan–dikte–piyano-keman derslerini birebir özel ders olarak vereceklerini söyledi.
Bayanlar için spor alanında trainer Alev Samut birlikte 1 plates stüdyo,1  reformer plates (aletli plates) stüdyo, rahat dinlenme ve giyinme odası ve duşlarla hizmet veren akademinin haftanın 3 günü plates ve reformer plates ile sabah, öğle ve çalışan bayanlar için iş çıkışı özel gruplara derslerinin mevcut olduğu belirtildi.
Resim öğretmeni Alev Burhanoğlu ile yağlıboya-minyatür-tezhip çalışmaları tamamlayan öğrencilerin resim sergisinin ise Kasım ayı içinde Lila Restaurant’ta sergileneceği bildirildi.




(Haber Merkezi)
 
 
Editör: TE Bilisim