Devlet Tiyatro Salonu’nda önceki akşam gerçekleştirilen etkinliği İdare Mahkemesi Başkanı Volkan Aydın ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın yanı sıra çok sayıda davetli izledi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açış konuşmasını Lila Akademi Sanat Merkezi Müdürü Didem Hamoğlu yaptı.
Didem Hamoğlu, 10 yılı geride bıraktıklarını anımsatarak öğrencilerin en iyi şekilde yetişmeleri için özveriyle görev yapan tüm Merkez çalışanlarına teşekkür etti.
Lila Akademi Sanat Merkezi kurucusu, merhum Ömer Hamoğlu’nu da unutmayan Didem Hamoğlu, “Çorum’a böylesine güzel bir sanat merkezi kazandırdığı için Ömer Hamoğlu’nu saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi.
Merkez Müdürü Hamoğlu, yaz okulu kayıtlarının sürdüğünü hatırlatarak, 20 Haziran’dan itibaren yaz okullarının faaliyetlerine başlayacağını sözlerine ekledi.
Daha sonra öğrencilerin sunumlarına geçildi. Bu bölümde ilk olarak Arjantin Tango Grubu’nun gösterisi yer aldı. Piyano öğrencilerinin solo dinletilerinin ardından bale bölümünün küçük öğrencileri, “Kuğu Gölü Balesi”nden bir bölüm sahnelediler.
Minik Kelebekler Grubu’nun Bahar Valsi’nden sonra program, Modern Dans Grubu’nun performansıyla devam etti.
Gitar, klarnet ve keman öğrencilerinin sololarının ardından Lila Akademi Sanat Merkezi 10. Yıl Sezon Programı, “Oyuncakçı Dükkânı” isimli klâsik bale gösterisiyle sona erdi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim