Çorum Eski Belediye Başkanı Prof.Dr. Arif Ersoy, AK Parti il başkanlığında düzenlenen basın toplantısı ile milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı. Siyasete dönmenin zamanının gelmesi üzerine milletvekilliği için aday olduğunu belirten Ersoy, basın mensupları tarafından AK Partiye geçişlerin olduğu zamanlarda Milli Görüş gömleğini çıkarttılar yönündeki sözlerin hatırlatılması üzerine, AK Parti yöneticilerine yönelik herhangi bir suçlayıcı konuşmada bulunmadığını ve yapılan açıklamaların yanlış anlaşıldığını dile getirdi.
Çorumluların çağırması ile 21 yıl önce Çorum’a geldiğini ve o zamanlarda kendisine “nasıl kazanacaksınız” diye sorduklarında “ben değil Allah kazandıracak” şeklinde karşılık verdiğini hatırlatan Ersoy, böyle bir zamanda siyasete geri dönmesi gerektiği için ara verdiği siyasi hayatına geri döndüğünü belirtti.
Ülkenin tehdit altında olduğunu ve bir ateş görüldüğünde ilk olarak yakınlara haber verildiğini belirten Prof.Dr. Arif Ersoy, “bu seçim çok önemli. Bu ülke ve her parti bizimdir. AK Parti’nin üst düzey yöneticileri ile daha önce de birlikte çalıştık ve zorlukları aştık. Yine birlikte olma zamanının geldiğine inanıyorum. Bu partinin müktesebatını da beraber hazırladık” dedi.
Halkın kenetlenmeden ve ilkeler etrafında bir araya gelmeden kalkınamayacağını anlatan Ersoy, yeniden büyük Türkiye’yi kurmak istediklerini ifade etti.
Yaşanan gelişmelerin İslam dünyasını perişan ettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zor durumdaki İslam coğrafyasının savunucusu olduğunu anlatan Prof.Dr. Arif Ersoy, bunun üzerine Erdoğan’ın hedef olarak seçildiğini kaydetti. Erdoğan’ın etrafında zalimlere karşı sımsıkı kenetlenilmesi gerektiğini vurgulayan Ersoy, “Burada yer almak tarihi bir görevdir. Yeniden Türkiye’yi inşa edeceğiz. Bizim inşa edeceğimiz Türkiye tarihi temeller üzerinde olacaktır. Bu temel Osmanlının kurduğu temellerdir. Yeni bir Anayasa yapacağız ve bu Avrupa ülkelerine bile örnek olacak” dedi.
AK Parti’nin kuruluşunda partiye geçenlerle ilgili “Milli Görüş gömleğini çıkarttılar” şeklindeki açıklamalar hatırlatılarak fikir olarak neyin değiştiği sorusunu da cevaplayan Ersoy, “O gün dünya şartları farklıydı. Saat Kulesi altında eleştirilerde bulundum ve yukarı farklı gitti. Ak Parti yöneticileri ile ilgili bir eleştiride bulunmadım. Şu an ateş çemberi içerisindeyiz. Gezi olaylarını Kobani olaylarını yaşadık. Küresel emperyalizme karşı dimdik duramazsak yıkılırız. Saadet Partisi’nden eleştiriler var. Saygıyla karşılıyorum. Onları seviyorum ve eleştirilerini de muhabbetle karşılıyorum” dedi.
Konuşmasında Şahfırat operasyonunu da değerlendiren Ersoy, Aldulhamit Han’ın uğradığı saldırıların aynısının şuan devam ettiğini, bunların karşısında önemli olanın partizanlık değil birleşmenin önem taşıdığını ifade etti. Ülkenin adım adım bu ateş çemberine çekilmek istendiğini söyleyen Ersoy, “Bir gün gelecek ve Süleyman Şah Türbesi yerine konacaktır. Mevcut düzenin değişmesi gerekli. Düzen bozuk olduğunda apoletlisinin de sarıklısının da yaptığı işler bozuk olur” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim