Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bu yöndeki tavrına, haksız, çirkin ve sistemli saldırılar yapıldığını belirten MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, “Anayasa Değişikliği Teklifi çerçevesinde, Genel Başkanımızın şahsında 50 yıllık bir misyonun temsilcisi olan MHP ve mensuplarına yönelmiş bulunan ve kaynağı bizce malum olan çirkin ve yıkıcı propaganda ve algı yönetiminin amacı; MHP’nin ülkenin içinde bulunduğu bu zor durum karşısında güçlü bir liderlikle takındığı yapıcı, onarıcı, doğruyu gösterici muhalefet duruşudur.” dedi.

MHP siyasetini her zaman “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” düsturuyla sürdürdüğünü vurgulayan MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Meclis Grup Toplantılarında ve değişik konuşmalarında sık sık vurguladığı gibi; ülkemiz her yönden derin ve tarihi bir hesaplaşmanın içinden geçmektedir. Her yeni gün, yeni bir kaos ortamına gebe hâle gelmiştir. Ülkemiz ve milletimiz Cumhuriyet Tarihi’nin hiçbir döneminde yaşanmadığı kadar şiddetli bir beka sorunu ile karşı karşıyadır.

Irak’ta ve Suriye’de milli menfaatlerimiz için bir savaşın içindeyiz. Oldubittilere karşı milletçe direnmekteyiz. Aynı zamanda Orta Doğu ve Türkiye’deki planlamaları bozulan küresel sistemin aktörleri tarafından iyice azdırılarak üzerimize salınan PKK ve IŞİD terör örgütlerine karşı yürütülen amansız bir mücadelenin içindeyiz.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu derin beka sorunundan bir an evvel kurtulması, yaratılmaya çalışılan bu kaos ortamından birlik ve bütünlük içinde çıkılması için sorumlu bir siyaset yürütmekteyiz. Başta Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere, partimizin bütün yetkili ve sorumlu organları ve mensupları dikkatli bir dil kullanmakta, kardeşliğimizin pekiştirilmesi için elinden geleni yapmaktadır.

MHP, Cumhuriyet’in temel esaslarından, üniter-ulus devlet anlayışından, laik-demokrasiden ve Türk milletinin egemenliğine sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyecektir. Esas olan Türk milletinin iradesidir. Onun iradesinin tecelligâhı olan TBMM bu teklifi millete götürecek ve Türk milleti son sözü söyleyecektir. Bundan korkup kaçanlar, bir takım gizli mahfillerdeki pazarlıkların piyonu hâline gelenler tarih önünde sorumlu olacaklardır ve bir gün bunun hesabını Türk milletine vereceklerdir.

Bilge Liderimiz kamuoyunun önünde, oylamadaki tavrının ne olacağını net bir şekilde beyan etmiştir. MHP liderinin yolu, yolumuzdur. Bizler de liderimizin yanında yılmadan yürümeye devam edeceğiz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim