Müslümanların son dönemlerde içine düştüğü girdaplardan ve yaşanan felaketlerden dolayı yaşadıkları üzüntüyü ve bu durumun düzeltilmesi için yapılması gerekenler hakkında fikir alış verişinde bulunduklarını belirten Kurt, özellikle İslam âleminin yaşadığı bu manevi çöküntülerden kurtulmanın yolunun yine Allah’ın ipine sımsıkı sarılmadan geçtiğini ve Müslümanların dünyada söz sahibi olabilmesi için eğitimin ve ekonominin ne kadar önemli olduğunu konuştuklarını bildirdi.

Necmettin Erbakan’ın Yeniden Büyük Türkiye'yi kurmak için 1977 yılında meşhur ağır sanayi hamlesini başlattığını belirten Kurt, “Türkiye'yi lider ülke yapmak için yola çıktı. Hiç yoktan, borç alarak değil, kendi paramızla, milli imkânlarımızla bu büyük tarihi hamleyi başardı. Çok kısa bir süre içinde 70 tane fabrikayı tamamlayıp hizmete açtı. Ağır sanayi hamlesi 200 fabrikalık bir programdı” diyerek, ağır sanayi hamlesinin 5 bölümden meydana geldiğini açıkladı.

Yapılan fabrikaların önemli bir kısmının özelleştirme adı altında satıldığını kaydeden Kemal Kurt, “Sonra da dolar yükselince ekonomimiz alt üst oluyor. Sanayicilerimiz işçi çıkartmak zorunda kalıyor. Çorum’umuzu ele alırsak 17 yıldır her seçimde % 60’larda oy alan, her seçim üç vekil çıkartan ilimize hangi fabrika yapıldı. Fabrika yapıldı da biz mi görmedik? Elimizde iki adet fabrikamız vardı; Çimento Fabrikası, Şeker Fabrikası. Onları da sattık. Son söz olarak diyorum ki artık uyanma vakti gelmiştir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim