Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Elvan Güneş, lezzet ustalarına katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür etti. “Okulumuzda bu alanda eğitim gören gençlerin yetişmesinde, rol model olmalarında bu tür faaliyetlerin yeri ve önemi büyük ve faydalı” dedi.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON), Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (KARAPAFED) ve Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ÇAPDER) önderliğinde düzenlenen ve gün boyu devam eden programda öncelikle okulun konferans salonunda Şef Mustafa Sümer tarafından “Güvenilir Eller” konulu hijyen eğitimi verildi.

Ankara’dan gelen TAŞPAKON Eğitim Elçisi Şef Mahmut Dolmacı, Antep mutfağı ve baklava uygulamasını gerçekleştirdi. Baklava hamuru açma tekniğini uygulamalı olarak öğrencilere gösteren Dolmacı, tek seferde 12 baklava hamuru açarak, yufkanın inceliğini Türk Bayrağını göstererek sergiledi.

Şef Mustafa Yılmaz ve Şef İbrahim Kesgin, asma yaprağında levrek uygulamasının püf noktalarını anlatarak sunumu gerçekleştirirken, Şef Zinnur Şirin Ünal ise Butik Pasta ve Şeker Hamuru uygulamasını gerçekleştirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim