Farklı lezzetleri bünyesinde bulunduran Hanoğlu Konağı'nda çekimler yapan Turgay Başyayla ve ekibi, tarihi konağa hayran kaldı. Her fırsatta Çorum'a çekim yapmaya geldiklerini belirten program sunucusu Turgay Başyayla Çorum'u ve Çorum halkını çok sevdiğini belirterek, bu güzel memleketin tarihi yerlerine ve kültürüne her zaman hayran kaldığını söyledi.

Yapılan çekimde Hanoğlu Konağı’na özgü “Yöresel Ortalık Kebabı, Kaz Dolması, Mimbar ve Kuru Mantının” tanıtımı yapıldı. Konağın lezzetlerine hayran kaldığını ifade eden program sunucusu Turgay Başyayla, Çorumluların damak tadını iyi bildiğini ve bu lezzetlerin Çorum’la özdeşleştiğini söyledi.

Hanoğlu Konağı’nın işletmecisi Melih Hanoğlu çekimler için Çorum'a gelen Turgay Başyayla ve Show TV ekibine teşekkür etti. Tarihi konaklara sahip çıkmak adına Hanoğlu Konağını yapısını zedelemeden restore ettiğini belirten Melih Hanoğlu, “Bizler Çorum aşığıyız. Her şey Çorum için. Bu tarihi konağı harabelikten kurtararak Çorum'a kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu programının 25 - 26 Aralık tarihlerinde Show TV ekranlarında yayınlanacağı açıklandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim