Çorum’dan Katar’da 7-9 Kasım tarihlerinde düzenlenen ve Aksular Gıda şirketinin de katılımcısı olduğu Food Hospitality Qatar 2017 Fuarına giden Genel Müdürü Çağlar Aksu, Katar’ın narkotik polisi tarafından gözaltına alındığını söyledi. Gözaltında tutulan işadamı, olumsuz şartlarda bir süre gözaltında tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Aksu, Çorum’da üretilen lavaş ekmeği ve 50-60 çeşit ürünle Katar’a gitti. Ürünlerden bir tanesi olan tam tahıllı ekmek ürününün içinde haşhaş bulunması sebebiyle Aksu, Katar polisi tarafından apar topar gözaltına alındı.

Yaşadıklarını gazetemiz muhabirine anlatan Aksu, “Gözaltına alındığım doğrudur. Tabi, yaşanılan bu olumsuzluğu Katarlıların hepsine mal etmek doğru olmaz. Biz Türklere karşı çok ilgililer. Türklerin dostluğu Katarlıların idaresindeki göçmenlere yansımamış, bu dostluğun aşılanması lazım. Muhatap onlar. Emniyete götürülüyorsunuz. Hepsi göçmen, onlarla muhatap oluyorsunuz. Emniyet müdürüne bakıyorsunuz. O da göçmen” dedi.

Gözaltına alındığı anları anlatan Aksu daha sonra şunları söyledi:

“Tüm gün boyunca farelerin olduğu, yatakların idrar ve dışkı koktuğu, iğrenç bir hücrede, insanlığa ve kardeşliğe yakışmayan şartlarda gözaltında tutuldum. Fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladılar, konsoloslukla görüşmeme izin vermediler, avukat tutmama izin vermediler. Çevremden herhangi birine bilgi vermeme izin vermeden kolumdan tutup zorla Arapça yazılı belgelerin altına parmak bastırmak suretiyle imza attırdılar.”

Yaşadıklarıyla ilgili geniş kapsamlı basın açıklaması düzenleyeceğini belirten Aksu, “Dediğim gibi yaşadıklarımı tüm Katarlılara da mal etmek doğru olmaz” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim