Proje kapsamında eğitim, danışmanlık ve yurtdışı pazarlama faaliyetleri gerçekleştiren küme firmaları ikinci yurtdışı programını, Brezilya ve Arjantin’e 11 firmadan toplam 16 kişilik heyetle gerçekleştirdi.

Geziye ilişkin olarak Çorum TSO tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Çorum gıda işleme makine sektörünün uluslararası rekabet gücünü arttırmasına yönelik Brezilya-Arjantin yurtdışı pazarlama programı, sektör için belirlenen uluslararası hedef pazarlar neticesinde ortaya çıkmıştır. Proje kapsamında yapılan ihtiyaç analizi sonucunda, Brezilya ve Arjantin’in son beş sene içerisinde 8437 GTİP kodunda yaklaşık 275 milyon dolar tutarında ithalat yaptığı, buna karşılık ülkemizden bu ülkelere yapılan ihracat tutarının ise yaklaşık olarak 4 Milyon Dolar olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle Brezilya ve Arjantin, sektör için potansiyel pazar konumundadır.

Brezilya - Arjantin programı kapsamında çok sayıda potansiyel müşteri ziyaretleri gerçekleştirilmiş yerinde ihtiyaçlar tespit edilmiştir. Brezilya’da değirmenciler birliğinde, Arjantin’de ise makine ithalatçıları birliğinde verimli toplantılar ve ikili görüşmeler gerçekleştirilmiştir. İkili görüşmelerin ardından Sao Paulo Başkonsolosluğu ve Buenos Aires Büyük Elçiliği ziyaret edilmiştir. Yapılan tüm görüşmeler oldukça verimli geçmiş olup Latin Amerika ülkelerinin makine sektörü için büyük bir pazar olduğu yerinde tespit etme imkânı elde edilmiştir.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim