Eğitim-Sen Çorum Şubesi üyeleri, laik, demokratik ve bilimsel bir yaşam talebi ile 13 Şubat’ta tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek olan iş bırakma eylemi için çağrıda bulundu.
Önceki gün sendika binası önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, Gazi Caddesi’nde vatandaşlara bildiri dağıtarak çağrı yaptı.
AKP hükümetinin, 4+4+4 eğitim düzenlemesi ile birlikte eğitim sistemini kendi dünya görüşüne göre biçimlendirmeye çalıştığını belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, eğitimde yaşanan sorunlara tepki göstermek için iş bırakacaklarını söyledi.
Sendika önünde basın açıklamasında bulunan Öztürk, eğitimde yaşanan sorunların öğrencileri, velileri ve öğretmenleri olumsuz etkilediğini, okul öncesinden yükseköğrenime kadar çocuk ve gençlerin geleceğinin karartıldığını ifade etti.
Öztürk, “Bizler; 4+4+4 çağdışı eğitim düzenlemesine, zorunlu din dersi dayatması ve inanç istismarına, karma eğitimin ortadan kaldırılması girişimlerine, farklı kültür ve inançların yok sayılmasına, siyasal kadrolaşmaya, ezberci ve eleyici sıvan sistemlerine ve eğitime yeterince bütçe ayrılmamasına karşı 13 Şubat’ta alanlarda olacağız” dedi.
Şube Başkanı Mehmet Öztürk, laik, demokratik ve bilimsel bir eğitim sistemi için tüm Çorum halkını 13 Şubat 2015 Cuma günü saat 10.00’da Hacı Bektaş Veli Parkı’nda buluşmaya davet etti.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim