Hacı Nuri Lafcı geçtiğimiz günlerde Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret ederek çeşitli konulardaki taleplerini ilettiğini hatırlatarak, bu talepler arasında öncelikli olarak yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi olduğunu dile getirdi.
Memiş’in Bakan Akdağ’a aktardığı diğer talepler arasında aile hekimlerine getirilen zorunlu nöbet uygulamasından vazgeçilmesi, 112 çalışanlarına yemek ücreti ödenmesi, süt iznini döner sermaye kapsamından çıkaran düzenlemenin iptal edilmesi ve sağlık okuryazarlığı olduğunu bildiren Hacı Nuri Lafcı; “Genel Başkanımız ayrıca yıpranma payının hayata geçirilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıması ve değişik statülerde istihdam edilen bütün sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadroya alınması konularında da Sendikamızın taleplerini gündem taşımıştır.” dedi.
Öte yandan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise söz konusu görüşmede, aile hekimlerinin nöbet uygulamasının zorunlu olmaktan çıkarılması yönündeki taleplerin karşılanması için bir çalışma yaptıklarını söyledi.
112 çalışanlarının yemek parası konusunda da bir çalışma içinde olduklarını belirten Bakan Akdağ, bu sorunun da önümüzdeki günlerde çözüleceğini ifade etti. Kendisine iletilen diğer talepleri de inceleyeceklerini belirten Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarının tüm sorunlarını çözmek konusunda istekli ve gayretli olduklarını vurguladı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim