Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından hayata geçirilen “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri” kapsamında Ziraat Bankası’nın desteğiyle düzenlenen program önceki akşam Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Geceye Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, KYK Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, SGK İl Müdürü Ali Şahan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Belediye Meclis üyesi Ahmet Özler, Hitit Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, Memur-Sen İl Başkanı ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Ahmet Saatcı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, KYK idareci ve öğrencileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Necip Karakaya’nın sunum yaptığı ve Atatürk Spor Salonu’nun tamamen dolu olduğu gecede ilk konuşmayı KYK İl Müdürü Erol Kavuncu yaptı. Salonu dolduran öğrencilere ve vatandaşlara teşekkür eden Kavuncu, “Milletlerin ve devletlerin en büyük sermayelerinin ne yeraltı- yerüstü hazineleri nede gökdelenleridir. En iyi servetleri iyi yetişmiş vatanına, milletine, dinine, bayrağına bağlı yetiştirilmiş genç nesillerdir. Bizden bu düşünceden hareket ederek, Kredi Yurtlar Kurumu olarak yurtların otel gibi kullanılması dışında gençlerimizi hayata hazırlamak adına sosyal ve kültürel etkinlikler hazırlamaktayız. Birilerinin 3. Dünya Savaşı’nın fitilini ateşlemeye çalıştığı bu dönemde bize düşen yüce Allah’ın yüzü suyu hürmetine yarattığı sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’den başka barınak aramamak, O’nu yeniden keşfetmektir. Bu program buna katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Çorum İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nde okuduğunu belirterek salonu dolduranlara hemşehrilerim diye seslenen KYK Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, “Nebi’nin Ayak İzleri” isimli programın ülkenin ve milletimizin en çok barış ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu günlerde yapılmasının önemine değindi. Bu kapsamda ülke genelinde organize edilen etkinliğe gösterilen ilgiye teşekkür eden Davulcu, “Buradan Selçuklu ve Osmanlı’nın ayak bastığı, yüzünü sürdüğü, ecdad topraklarına selam göndereceğiz. Kudüs’e selam göndereceğiz” dedi.

Etkinlikte daha sonra Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi ve Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması birincisi Nebi Yaşar, Kuran Tilaveti sundu. Kuran ziyafetinin ardından sahneye gelen İlahiyatçı Nihat Hatiboğlu, Hz. Muhammed’in, sahabelerinin hayatlarını ve Kudüs’ü konu alan söyleşini gerçekleştirdi.

Program sonunda sahneye gelen Dursun Ali Erzincanlı, salonu dolduran binlerce insana sevilen naatları ile gecede duygu dolu anlar yaşattı. Gece Nihat Hatipoğlu, Dursun Ali Erzincanlı, Necip Karakaya ve Hasan Davulcu’ya çiçek ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim