Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurtlarına başvurular 14-20 Ağustos tarihleri arasında e-devlet üzerinden herhangi bir ücret ödemeden yapılabiliyor. Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgi ise yurtkur.gsb.gov.tr adresinde bulunan “Başvuru Kılavuzu”ndan alınabilecek.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-Devlet üzerinden güncelleyebilecek. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 11 farklı kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacak. Başvuru sonuçları yurtkur.gsb.gov.tr kurumsal internet adresinden duyurulacak.

KYK bünyesindeki yurtlarda kalmak için ara sınıf öğrencileri de başvurabilecek. 30 Haziran 2017 tarihinden önce herhangi bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran öğrenciler de (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) ara sınıf olarak yurt başvurusu yapabilecek.

Burs ve kredi başvuruları ise yurt başvuru ve kayıt işlemlerinin ardından ilerleyen tarihlerde duyurulacak.

(İHA)

Editör: TE Bilisim