Karşısına da Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ile diğer sağlık yüksek okullarını ve sağlık enstitülerini kapsayan Güney Kampüsü kurulacağı için “bölgesel bir sağlık merkezi” konumunu sağlayacak olan dev hastanenin kaba inşaatı tamamlandı.
Hastane, 800 yataklı olarak projelendirilmiş, ancak yatak sayısının 900’e çıkabileceği bildirilmişti. Yoğun bakım ve ameliyathanelerle birlikte yatak sayısının fiilen 1048’e çıkacağı hesaplanıyor.
Bilindiği üzere, Öz Aras Grubu, Dido-Ray Yapı ve İntekar Yapı İş ortaklığı tarafından üstlenilen hastane inşaatı, 95 dönüm arsa üzerine 25 bin metrekare inşaat alanına kuruluyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Gökhan Evcil, istek üzerine projede KVC yoğun bakım ve tüp bebek bölümü için revizyona gidildiğini, yapılan değişikliğin Üniversite ve Hastane yetkililerine gösterildiğini ve kabul edildiğini ifade ederek, bu bölümlerin mevcut binadan yararlanabileceğini, ancak Nükleer Tıp ünitesi için farklı statüde bir yapı gerektiğinden bu bölüme bina içerisinde yer bulunamadığını söyledi.
Evcil, Nükleer Tıp Ünitesi için kalın beton duvarlar ve kurşun kaplama gerektiğini dile getirdi.
Deprem özolatörlerinin gecikmesi nedeniyle inşaatta belirli bir gecikme yaşandığını hatırlatan Şantiye Şefi Gökhan Evcil, gerekli süre uzatımı izinlerinin alındığını bildirdi.
Kaba inşaatın bittiğini, bina içerisinde imalatın devam ettiğini, odalarda şap çalışması yapıldığını anlatan Evcil, “Bölümlerde mekanik ve elektrik gibi çalışmalar sürüyor. Çere ihata duvarlarının yapımına da başlandı. Ödenek akışında da sıkıntı olmadığı için, hastaneyi Eylül sonu gibi teslim edebileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.




(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim