Kuzey yerleşkesinin alanının toplam 193 ha’a ulaştığını ve taşınmazların 178ha kısmının ön izihn ve kamulaştırmasının tamamlandığını anlatan Altan, Güney Yerleşke İmar alanının ise 461.500 m² olduğunu, yerleşkede yer alan taşınmazların 7.062 m²’sinin Üniversite mülkiyetinde olup; 155.521 m²’lik kısmının Defterdarlık-Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Üniversiteye tahsis edildiğini anlattı.

Süleyman Altan ayrıca kampus içine 4 bin kişilik yurt yapımı için çalışmalara başlanıldığını anlattı.

Vali Necmeddin Kılıç da konuşmasında Niğde’de 4 bin kişilik yurt yaptırıldığını Özel idare aracılığı ile yap kirala yöntemiyle yaptırılan bu yurdun İl Özel İdaresi’ne de gelir sağladığını vurguladı. Yurdun kampus içinde olması sayesinde öğrencilerin burs sayesinde geçinebildiğini de anlatan Vali Kılıç, yol masrafı kalacak yer ve başka masrafları olmayınca öğrencilerin de küçük bir gelirle öğrenimlerini tamamlayabildiğini söyledi.

Hitit Üniversitesinin marka haline geldiğini belirten Vali Kılıç, Üniversitenin adını Ankara’ya gittiğinde her seferinde duyduğunu, kampus alanlarının ilin tamamen dışında olmamasının da öğrencilerin şehrin ruhunu solumaları için iyi olduğunu kaydetti. Vali Kılıç, üniversitenin; Çorum’un itici güçlerinden birisi olacağını ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim