Olay, öğlen saatlerinde kent merkezinde bir  kuyumcu dükkanında meydana geldi. Kuyumcuya müşteri gibi giren M.Ş.G., altın bilezikleri ve takıları inceledikten sonra içinde 20 altın yüzük bulunan kutuyu bir anda alıp, kaçtı. İş yeri sahibi, ‘hırsız var, kaçıyor, yakalayın’ diye bağırınca çevre esnafı, kaçan hırsızın peşine düştü. Kovalamaca sırasında içinden 7 yüzüğü alan M.Ş.G., kutuyu sokağa attı. Şahsın, kutuyu attığını gören esnaf, yerden kutuyu alarak sahibine teslim etti. Yaklaşık 5 dakika süren kovalamanın ardından hırsız, çıkmaz sokağa girince esnaf tarafından kıskıvrak yakalandı. Polise haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, M.Ş.G.’yi gözaltına altı. Şahsın üzerinde alıp kaçmaya çalıştığı 7 yüzük de sahibine teslim etti. İfadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen M.Ş.G. tutuklandı. 

‘TEK YUMRUKLA YERE DÜŞÜRDÜM’

Soyguncuyu çıkmaz sokakta yakalayan otopark işletmecisi Fatih Etci, “Soyguncu koşarak otoparka geldi. Sanırım sokağın çıkışı var sandı. Çıkmaz sokağa girince ben de tek yumrukla yere düşürdüm ve sonra kuyumcu ve diğer esnaf arkadaşlar geldi. Yere yatırdık ve polisin gelmesini bekledik, polis gelince de teslim ettik” dedi.

Bölgede seyyar satıcılık yapan Eren Balcı ise, “Birisi koşarak geliyordu arkasından da esnaflar koşuyordu. Bu kaçan kişinin elinde şişe vardı, bana atacak gibi oldu sonra da vazgeçti. Bir arkadaşımız ayağına çelme taktı ve kişi yere düştü. Sonra otoparka doğru kaçtı ve orada yakaladılar” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim