SP Merkez İlçe yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyarette Orhan Sakınmaz, Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında “kamplaşma” olduğuna dikkat çekerek, “Kamplaşmalardan ülkemiz geçmişte çok çekmiş, çok canlar boş yere yanmıştır. Geldiğimiz noktada iç ve dış tehlikelere rağmen bir takım kraldan çok kralcı geçinen kesim maalesef kamplaşmaları körükleyerek bir takım kazanımlar elde etme, konumlarını koruma derdine düşmüşlerdir.” dedi.

Saadet Partisi’nin ülkenin ortak değerlerinde buluşma çabasına bu odaklar tarafından “darbe” vurulduğunu kaydeden Sakınmaz, “Biz ortak paydalarımızı öne çıkaralım diye çırpındıkça maalesef bu malum odaklar kamplaşma çığırtkanlığı yapmakta, özellikle referandumda çıkan ve morallerini bozan ‘Hayır’ oranlarının sorumlusu olarak gördükleri partimizi yaptıkları yanlışlarına örtü ederek aynı yanlışlarına son sürat devam etmektedirler. Kamplaşmaları körükleyerek yanlıştan döneceklerine yangına körükle gitmektedirler. Tarihten ibret alınmalıdır. Bazı partilerin ittifak söylemleri gayet normaldir. Kaldı ki AKP de MHP ile ittifak hâlindedir. Gösterilenin aksine bizim görüşümüz ise herkesin bu ülke için ortak paydasını öne çıkarması ve kırgınlıklar, kızgınlıklar ve ihtirasların geri tutulmasıdır.” diye konuştu.

Muhsin-i Tavır Derneği Genel Başkanı Fatih Yücel ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz aynı inancın insanlarıyız. Derdimiz de davamız da İslâm içindir. Cennet mekân büyüklerimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Davalarını sürdürmek, fikir ve ilkelerini gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim