Rektör Reha Metin Alkan, Üniversite Kütüphanesi’ni ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam’ın da eşlik ettiği Alkan, kütüphane personeliyle bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Hitit Üniversitesi’ndeki kütüphanelerin, sunduğu profesyonel kütüphanecilik hizmetleri ve hızla büyüyen yayın koleksiyonu ile büyük bir gelişim kaydettiğini belirten Rektör Alkan, kısa süre içerisinde Türkiye’deki en iyi kütüphaneler arasında olmak istediklerini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversite’nin kütüphanelerindeki toplam kaynak sayısının 400 bini aştığını dile getirerek şu bilgileri aktardı:
“Göreve geldiğimiz 2011 yılından bu yana kütüphanemizde büyük bir atılım gerçekleştirdik. Tüm akademisyenlerimiz, araştırmacılarımız ve öğrencilerimize basılı ve elektronik yayınlarla birlikte muazzam bir bilgi kaynağına erişim imkânı sunuyoruz. Ancak, gelişmiş ülkelerdeki üniversite kütüphanelerine baktığımızda, ülke olarak da, daha kat edilecek çok mesafemiz olduğu açıktır.
Yapılan çalışmalar neticesinde, Üniversitemiz kütüphanelerinde 2010 yılında 15.617 olan basılı ve e-dergi sayısı bugün yüzde 191,73’lük bir artışla 45.560’a ulaşmıştır. Yine 2010 yılında 100.941 olan basılı ve elektronik kitap sayımız da yüzde 275,49 artışla şu anda 379.028’e ulaşmış durumdadır. Bu hâliyle söz konusu dönemde Üniversitemizdeki toplamda basılı ve elektronik yayın sayısı 116.558’den 424.588’e yükselerek, yüzde 264,27’lik çok büyük bir artış gerçekleşmiştir.
Dileyen kullanıcılar, sayısı 1000’in üzerinde olan görsel–işitsel materyale günümüz teknolojilerinin sağladığı imkânlarla etkin bir şekilde ulaşabilmektedirler. Öte yandan içerisinde milyonlarca dergi, tez, makale ve akademik çalışmanın yer aldığı 50’yi aşan veri tabanına sadece Üniversitemizden değil; internet erişimi bulunan her mekândan 7/24 erişim sağlanabilmektedir.”



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim