İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi. Devlet Tiyatro Salonu’nda dün gerçekleştirilen etkinliğe Vali Ahmet Kara, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Üzeyir Karakülah ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun yanı sıra kamu kurumu yöneticileri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, toplumun yeniden yapılanmasında kütüphanelerin önemli bir işlev gördüğünü vurguladı. Kültür Müdürü Özüdoğru, “Ancak bunun için halkımızın okuma alışkanlığı kazanması, kitap ve kütüphaneye verilen önemin artırılması gerekmektedir.” dedi.
Ardından kürsüye gelen Vali Ahmet Kara da okumanın önemine değinerek, “Kütüphaneler bilgiyi bünyesinde barındıran, bilgiye erişimi ve topluma yayılmasını sağlayan en önemli kurumlardır. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır.” diye konuştu.
Türkiye’deki kütüphanecilik anlayışının iyi düzeyde olmadığına dikkat çeken Vali Kara, “Kütüphanelerimizi, kütüphanecilik eğitimi alanların yönetmesi lâzım. Kitap sayısını artırmalı ve kütüphanelerimizi yeni basılan kitaplarla güncel hâle getirmeliyiz. Ayrıca tüm kütüphanelerimizin, engelli yurttaşlarımızın hizmet alabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir. Biz de Çorum’da bunu sağlamalıyız.” şeklinde görüş belirtti.
Daha sonra 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla il genelinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında ilk üç dereceyi alan Atatürk Anadolu Lisesi’nden Yasemin Ünal, Çorum Fen Lisesi’nden Sümeyye Aksoy ve Mehmetçik Anadolu Lisesi’nden Gizem Durmaz ile kütüphanelerden en çok faydalanan okulların ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

GEZİCİ KÜTÜPHANE, HAFTAYA ÇORUM’DA
Ödül töreni sırasında söz alan Milletvekili Salim Uslu, Kültür Bakanlığı tarafından 500 bin liraya mâl edilen bir gezici kütüphanenin Çorum’a kazandırıldığını belirterek, “Gezici kütüphanemiz önümüzdeki hafta Çorum’da olacak. Böylece kütüphaneye gidemeyenlerin, bundan sonra kütüphane ayaklarına gelmiş olacak. Çorum’a hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.
Kutlama programı, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Uyanık’ın “Kütüphanelerin Okumayı Geliştirmesine Katkıları ve Okuma Sevgisi” konulu konferansıyla sona erdi.









(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim