Program kapsamında bugün kutlama komitesi Vali Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret edecek. Aynı gün İl Halk Kütüphanesi’nde saat 14.00’de “Sürdürülebilir kalkınmada kütüphanelerin rolü” konulu konferans, Mimar Sinan Kadın Kültür Merkezi’nin “Kâğıt rölyef” çalışmaları içeren sergisinin açılışı, ödül töreni yapılacak.

Etkinlikler kapsamında yarın ise saat 10.30’da İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile Ortaköy’e bağlı Aşdağul Beldesi’nde kitap dağıtımı ve okuma etkinliği yapılırken, saat 15.00’de ise Hasanpaşa Halk Kütüphanesi’nde Asu Berk’in okuyucularla ebru çalışması programı gerçekleşecek.

Kütüphane Haftası uyarınca 27 Mart Çarşamba günü ise saat 10.30’da Hasanpaşa Halk Kütüphanesi’nde Asu Berk’in “Motiflerin dansı” resim sergisi açılışı ve saat 12.30’da ise 81 ilde aynı anda okuma etkinliği ile esnafa kitap dağıtımı Pir Baba Parkı’nda yapılacak.

İl Halk Kütüphanesi’nde 28 Mart Perşembe günü saat 10.00’da “Bizim köyün şarkısı” ve saat 13.30’da da “Kral Şakir; Oyun zamanı” isimli film gösterimleri ile devam edecek olan hafta kutlamaları 29 Mart Cuma günü saat 10.00’da İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’ndeki zeka oyunları ve saat 14.00’deki Güzel Sanatlar Lisesi ile TEGV işbirliğinde düzenlenecek müzik, şiir dinletisiyle son bulacak. (Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim