Mehmet Öztürk, Çorum’da DİSK ve KESK önderliğinde 1 Mayıs Tertip Komitesi kurularak yoğun bir çalışma sonrasında İşçi Bayramı’nın sağduyulu bir şekilde kutlandığını belirterek, “Ancak miting alanı olarak belirlenen Hürriyet Meydanı’na Belediye’nin çadır kurması yakışık almadı.” dedi.
Eğitim Sen Çorum Şubesi’nde dün bir basın toplantısı düzenleyen Öztürk, “Miting güzergâhı ve miting alanı günler öncesinden bilindiği hâlde, miting yapacağımız alana Çorum Belediyesi’nin 1 Mayıs’tan iki gün önce 29 Nisan Cuma günü âdeta gecekondu kurar gibi bir günde çadır kurması ve Hürriyet Parkı önünü kapatması, tarafımızdan ‘art niyetli, olumsuz bir tavır’ alarak algılandı.” diye konuştu.
Belediye tarafından Kadın Emeği Fuarı için Hürriyet Parkı yanına bir “yapı” kurulması üzerine Valiliğe başvurduklarını aktaran Mehmet Öztürk şöyle devam etti:
“Bunun üzerine tertip komitesi olarak Çorum Valiliğine çadırın kaldırılması için dilekçe ile başvurduk. Çorum Valisi ve Belediye başkan ve/veya yardımcıları ile görüşme çabalarımız olumsuz sonuçlandı. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü ile görüştük. Görüşmelerimiz iyi niyetli bir şekilde geçmesine rağmen Belediye kendi etkinliğinden günler önce kurduğu çadırı kaldırmayarak miting alanımızı işgalini sürdürdü. Yine tertip komitesinin sağduyulu yaklaşımı ile miting alanımızın yeri değiştirilerek bayramımız kutlandı.”
1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Öztürk kutlamalar boyunca, ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğini bilerek hareket ettiklerini dile getirerek, “Büyük bir sağduyu ve özveri ile çalışmalarımızı gerçekleştirdik. En son bilindiği gibi 1 Mayıs sabahı Gaziantep’te ve farklı yerlerde ölümler yaşandı. Bombalamalar sonucu asker, sivil ve genç insanlarımız öldü, yaralandı. Çatışmalarda, bombalamalarda hayatını kaybedenlerin anısına saygı gösterdik. Bu nedenle davul-zurna çalıp halay çekmedik. Bizi bölmeye, ayırmaya ve terör saldırılarıyla, baskılarla, korku toplumu yaratmaya çalışanlara karşı birlik olduk. Dayanışma gösterdik. 1 Mayıs 2016 Komitesi bileşenleri olarak Biz barış dedik, özgürlük dedik, adalet dedik. Bu nedenle bugün, 2016 1 Mayıs’ındaki sesimiz ve mücadelemiz sadece emeğin değil aynı zamanda aklın ve adaletin direnişi oldu.” şeklinde konuştu.
Mehmet Öztürk ayrıca Çorumlu basın emekçilerinin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü tebrik ederek, “1 Mayıs Tertip Komitesi olarak; 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle tüm basın çalışanlarına düşüncelerini özgür bir şekilde ifade ettikleri ve kalemlerinin kısıtlanmadığı günler dileriz.” ifadelerini kullandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim