Ülkücü hareketin tek başına iktidarını sağlama yolunda olağanüstü kurultayın demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştirileceğini bildiren Bekir Çetin, süreçle ilgili yaptığı değerlendirmede kurultayı düzenleme yetkisinin 3 kişilik çağrı heyetinde olduğunu da dile getirdi.
MHP’de 1 Kasım seçimlerinin akabinde üst kurul delegelerinin iradesi doğrultusunda bir olağanüstü kurultay sürecinin başladığını hatırlatarak 548 üst kurul delegesinin talebini içeren dilekçelerinin parti Genel Merkezi’ne 15 Ocak’ta teslim edildiğini vurgulayan Çetin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Ne yazık ki bu meşru talep genel merkezimiz tarafından yok hükmünde kabul edilmiştir. Bu nedenle şahsımın da aralarında bulunduğu o zaman için mevcut, şu an için görevden alınmış 16 il başkanı olarak Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesine başvurulmuş ve davamız mahkemece kabul edilmiş, dava dilekçemizdeki talebimiz doğrultusunda üst kurul delegelerimiz Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç partimizi olağanüstü kurultaya taşımakla görevli çağrı heyeti olarak atanmışlardır. Kararın genel merkezimiz tarafından temyiz edilmesi üzerine dosyamız Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından incelenmiş ve 24 Mayıs 2016 tarihinde onanmıştır. Mahkemece verilen karar; MHP Genel Merkezi’nin olağanüstü kurultayı toplaması yönünde bir karar değil, genel merkezimizin bu sorumluluğunu yerine getirmediği için onun yerine görevlendirilen çağrı heyetinin görevinin kesinleştirilmesidir. Bu nedenle MHP kurultayını gerçekleştirmekle görevli ve yetkili tek organ çağrı heyetimizdir. Çağrı heyeti üyelerimizce dün alınan karar doğrultusunda yapılan basın açıklaması ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin olağanüstü kurultayının 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00’da Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde yapılacağı ilan edilmiştir. Ülkücü hareketin tek başına iktidarını sağlama yolunda bir demokrasi şöleni olarak gerçekleşecek kurultayımıza bütün dava arkadaşlarımız ve hemşerilerimiz davetlidir”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim