Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette yaptığı konuşmada ülkenin yangın yerine döndüğünü ve kısa zaman önce 9 şehit verildiğini anlatan Demirer, yine çetin bir sürece girildiğini ve iktidarın al özerkliği ver başkanlığı gibi bir durumu gündeme getirmeye hazırlandığını söyledi.
Atatürk’ün kurduğu partiyi ziyaret etmekten mutlu olduğunu anlatan Demirer, insanların daha demokratik yönetilmesini isteyen cumhuriyetçi insanların güç birliği yapmak zorunda olduğunu ve bu gücün toplumda oluşabileceğine inandığını belirtti.
CHP İl Başkanı Hasan Suvacı da konuşmasında son dönemlerde kurucu iradenin nasıl yozlaştırılmaya çalışıldığının görüldüğünü kaydederek, emperyalist ülkelerin Sevr’i unutmadığını, toplumu iyi analiz ettiklerini ve istedikleri gibi insanları birbirine düşürebildiklerini anlattı.
Ülkenin cehenneme dönmüş durumdayken ülke yöneticilerinin başka ülkelerde gezdiğini belirten Suvacı, bir taraftan şehitler verilirken bir taraftan da sıra geceleri düzenlenip eğlenildiğini ancak halkın bunları takip ettiğini ve gereken cevabı zamanı gelince vereceğini söyledi. İlahiyatçılara da önemli görevler düştüğünü anlatan Suvacı, “mevlit okutulurken Atatürk ve silah arkadaşlarına da rahmet okunurdu. İlk dini kurumları kuran insana vefasızlık yapılmaya başlandı. Müslümansak eğer önce Atatürk ve silah arkadaşları ile ülkenin kurtuluşu için can verenlere dualar etmeliyiz” diye konuştu.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim