19 Mayıs’ı “doğum günü” olarak kabul ederek bu günü Türk gençliğine armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve fikirlerinin yaşatıldığı, milli birlik ve beraberlik azminin sergilendiği Atatürk’ü Anma Anma Gençlik ve Spor Bayramı yarın tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşkuyla kutlanacak.

Kutlamalar kapsamında yarın saat 10.00’da Hürriyet Meydanı’ndan Atatürk Anıtı’na kadar Gençlik Yürüyüşü düzenlenecek. Atatürk Anıtı’na saat 10.30’da çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ise saat 11.00’de Atatürk Spor Salonu’nda Gençlik Şöleni yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak şölende Vali Mustafa Çiftçi törene katılanların bayramını kutlayacak. Açılış konuşmaları, şiirler, dans, jimnastik, halkoyunları, mehter takımı ve okçuluk gösterisinin yer alacağı programda Gençlik Haftası kapsamındaki yarışmaların ödül töreni de yapılacak.

Kutlamalar kapsamında yine yarın saat 18.00’de Kent Meydanı’nda Gençlik Konseri ve Ata Bara etkinliği gerçekleştirilecek.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim