Milliyetçi Hareket Partisi’nden 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler’de 25. Dönem Milletvekili olabilmek için dün aday adaylığını açıklayan bir diğer isim ise eski İl Başkanı Ahmet Ertekin oldu.
Ahmet Ertekin’in dün MHP İl Başkanlığı’ndaki adaylık açıklamasına ülkücü camiadan çok sayıda kişi katılarak destek verdi.
40 yıla yakın bir süredir Milliyetçi ve Ülkücü Hareket’in içinde olduğunu ve iki dönem partisinin il başkanlığı da olmak üzere çeşitli kademelerde görev yaptığını hatırlatan Ahmet Ertekin, 7 Haziran Genel Seçimleri’nin ülkenin geleceği açısından hayatî önem taşıdığını vurguladı.
AKP iktidarının 13 yıldır uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle Türkiye’nin sorunlarının çığ gibi büyüdüğünü dile getiren Ertekin şunları söyledi:
“Cennet vatanımızın etrafı bir ateş çemberi hâline gelmiş, komşularımızda yaşanan iç savaşların yansımaları ülkemizi de fazlasıyla etkilemektedir. Neredeyse bütün komşularımızla olumsuz ilişki içerisine girmek adına sanki AKP Hükûmeti özel çaba sarf etmektedir. Dış politikamız tamamen iflas etmiştir. İç siyasette ise yürütülen yanlış uygulamalar sonucu insanlarımız ayrıştırılmış ve ülkemizin bölünme riski her geçen gün artmaktadır. Terör örgütü ile yapılan pazarlıklar, bölücübaşının muhatap alınması ve verilen tavizler sonucu Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde Devlet otoritesi kalmamış, Türk Bayrağı açmak ve Türk’üm demek neredeyse imkânsız olmuş ve suç hâline getirilmiştir. Öte yandan toplumun tüm kesimlerinin sorunlarına kulak tıkayan Hükûmet, halkımızı hayat şartları ve enflasyon karşısında yenik düşmeye mahkûm etmiştir. Ekonomi, sağlık, eğitim ve adalet sistemlerindeki aksaklıklar insanlarımızı gelecek endişesi içinde bırakmıştır.”
Seçim sürecinde partililerden destek isteyen MHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Ahmet Ertekin, “Sonuç itibarıyla ülkemizin ve insanlarımızın içinde bulunduğu karamsar tablonun ortadan kalkması için tek çare ve kurtuluş reçetesi MHP iktidarı ve Ülkücü kadrolardır.” şeklinde konuştu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim