Partililerin konuşmaları sonrası kürsüye gelen Kurtulmuş, yerel seçimlerin önemli olduğunu belirerek, CHP’yi eleştirdi. Kurtulmuş, "Biz 'beka meselesi' deyince bazı arkadaşlar bozuluyor. Ama kusura bakmasınlar. Gezi Parkı eylemlerinde duvarlara 'zulüm 1453’ yazısını yazanların yanına gidip onlara destek veren CHP’li milletvekilleriydi. Hatta CHP’nin Genel Başkanı kendi meclis gurubunda konuşarak 'Gezi Parkı’nda ülkenin geleceği için mücadele eden gençleri gözlerinden öperim' dedi. Dağın kontrolündeki gölgesindeki partinin siyasi elemanları yöneticileri 'başkaldırı' diyerek, 6- 8 Ekim olayları, çukur eylemlerine destek verdiler. Bütün bunların hepsi beka meselesiydi. Siz sözde siyasetçiler olarak devlet ve millet düşmanlarının yanında durmayın, biz de beka meselesinden bahsetmeyelim" diye konuştu.

“ÇORUM YOZGAT’DAN EKONOMİK OLARAK DAHA İLERİDE”

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Çorum ile ilgili de yaptığı konuşmasında Çorum'un Yozgat’la sürekli kendini kıyasladığını belirterek; "Haksızlık yapıyorsunuz. Çorum, Yozgat’tan ekonomik olarak da büyüklük olarak da çok daha ilerde olan bir il” dedi.

ASKERİ BİRLİK KURULACAK

AK Parti hükümetleri döneminde Çorum'a yapılan yatırımlardan bahseden Kurtulmuş, son 16 yılda eğitimden sağlığa, adaletten ulaştırmaya birçok alanda Çorum'a 15 milyar liralık yatırım gerçekleştirildiğini söyledi. Kurtulmuş, “Arkadaşlarımız Milli Savunma Bakanımızla da konuştu. Milli Savunma Bakanımız Cumhurbaşkanımıza konuyu iletti. İnşallah Çorum'da bir askeri eğitim merkezi kurulacak. Bu projenin Çorum'a çok büyük katkılar sunacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş,” Çorum'da bir askeri eğitim merkezi kurulacak” müjdesini kürsüden verdiği sırada bir gurup kalabalık ise “Havaalanı da istiyoruz” diye bağırdı. Kurtulmuş ise “Biz yapacağımız işlerin sözünü veririz” dedi.

Konuşmasının ardından AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı ve partililerle seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Kurtulmuş, vatandaşlarla sohbet etti.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim