Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Mardin Nusaybin’de şehit olan Polis Memuru Uğur Yıldız ve Uzman Jandarma Şükrü Öngün’ün ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Yönetim Kurulu üyeleri Ebubekir Sıddık Türker, Mehmet Emin Türker ve Cemil Öz, Gençlik Kolları İl Başkanı Ünal Yıldırım’ın eşlik ettiği Çorum Milletvekili Kurt, şehit ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Kurt ve beraberindeki heyet ilk olarak şehit Polis Memuru Uğur Yıldız’ın Buharaevler Mahallesi Buharaevler 25.Sokak’ta bulunan evini ziyaret ederek, eşi Perihan Yıldız ve oğlu Muhammet Atakan Yıldız’a başsağlığı ve sabır diledi. Şehit ailesine her zaman kendisini arayabileceklerini söyleyen Kurt, “Sizin acınız bizim acımızdır, sizler ne kadar acı çekiyorsanız bizlerde aynı acıyı içimizde hissediyoruz” dedi.
İl Başkanı Bekiroğlu ise her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını vurgulayarak, şehit ailelerinin kendilerine şehitlerimizin emaneti olduğunu ve sahip çıkacaklarını söyledi.
Ziyaret sırasında şehit polis memuru Uğur Yıldız’ın oğluna sınıfı geçtiği takdirde bisiklet alma sözü verdiğinin söylenmesi üzerine Kurt ve Bekiroğlu şehidin sözünü yerine getirmek üzere harekete geçti. Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Barış ile görüşülerek getirilen bisiklet şehidin oğlu Muhammet Atakan Yıldız’a teslim edildi. Şehidin evindeki taziye ziyareti Uğur Yıldız ve tüm şehitlerin ruhuna okunan duanın ardından tamamlandı.
Heyet daha sonra aynı yerde şehit olan Uzman Jandarma Şükrü Öngün’ün Kale Mahallesi Zafer 17. Sokak No:5’te bulunan babaevi ziyaret edilerek taziyelerini sundu. Ziyarette şehidin babası Kamber Öngün, annesi Zahide Öngün ile görüşen Milletvekili Ceritoğlu ve İl Başkanı Bekiroğlu başsağlığı ve sabır dileklerinde bulundular.
Şehidin zihinsel engelli kız kardeşi Mehtap Öngün’ün takılara olan tutkunluğunu öğrenen Ceritoğlu, kendisine gümüş takı seti hediye etti. Şehit ailesinin sıkıntı ve isteklerini dinleyen Milletvekili ve İl Başkanı şehit ailesine her zaman yardımcı olacaklarının sözünü verdiler.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim