AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ilk olarak yeni kabinede görev alan Ahmet Eşref Fakıbaba’yı tebrik etti. “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi”ni getiren anayasa değişikliği teklifinin yüzde 51.4 “evet” oyuyla kabul edilmesi sonrası yapılmasına “kesin” gözüyle bakılan “kabine değişikliği” önceki gün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandı. Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı yeni kabinede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba getirildi. 4 bayan milletvekili ile bir araya gelen Milletvekili Kurt, yeni bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’yı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak atanmasından dolayı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Görev değişiklikleri ve yeni isimlerle yenilenen kabinenin ülkenin geleceği için çok önemli hizmetlerde bulunacaklarını inandığını belirten Milletvekili Kurt, yeni kabinenin Türkiye için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Milletvekili Kurt ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Mehmet Müezzinoğlu’nun görevi Jülide Sarıeroğlu’na; Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Akif Çağatay Kılıç’ın Osman Aşkın Bak’a görevi devrettiği törenlere de katılarak yeni bakanları kutladı.

Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Fatma Betül Sayan Kaya’yı da ziyaret ederek kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim