Deneyim ve tecrübelerinden yararlanılan yaşlılara, sevgi ve saygıyı dile getirmek için tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de de her yıl 18–24 Mart tarihleri arasının "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak gündeme alındığının belirtildiği açıklamada hafta kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurumlar tarafından sağlık personeli ve topluma yönelik farkındalık etkinlikleri sürdürüldüğü dile getirildi.

Mimar Sinan Kur’an Kursu kursiyerlerine “Güvenli ve sağlıklı çevre oluşturarak yaşlılık döneminde ev kazaları ve düşmeleri önlemek elinizde!” Temalı yaşlı sağlığına yönelik bilgilendirme eğitimi verildiğinin ifade edildiği açıklamada, eğitimde katılımcılara; “Yaşlılık nedir? yaşlılık dönemi düşme ve ev kazalarının nedenleri. kazaları önlemek için alınması gereken önlemler. Yaşlılık dönemi hastalıkları ve bu hastalıklarla baş edebilme yolları. Yaşlılıkta beslenme. Yaşlılık döneminde ağız bakımı. Yaşlılık dönemine uygun egzersizler. Yaşlılık döneminde düzenli ve yeterli uykunun önemi. Boş zamanın pozitif yönde değerlendirmenin beden ve ruh sağlığına olumlu etkileri” konularının anlatıldığı kaydedildi.

Nüfus projeksiyonlarına göre, önümüzdeki yıllarda dünya nüfus yapısında hızlı değişimler olacağının belirtildiği açıklamada, nüfus ve yaş yapısındaki en önemli değişimin çocuk-yaşlı dengesinde gerçekleşeceği ve 2050 yılında tarihte ilk kez yaşlı sayısının, çocuk sayısına ulaşacağının tahmin edildiği kaydedildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim