Hitit Akademi Derneği’nin “küreselleşme ve yerel kültürler” konulu paneli dün gerçekleştirildi. Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen panel, Dernek Başkanı Zekeriya Işık’ın açılış konuşması ile başladı.
Küreselleşmenin yerel kültürlerin üzerindeki etkisinin ele alındığı panelin moderatörlüğünü üstlenen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, küreselleşme ile birlikte hem ülkelerin hem de dünyanın küçüldüğünü kaydetti. Söz konusu küçülmenin coğrafi küçülmeden ziyade psikolojik bir küçülme olduğunu belirten Demiryürek, “Artık bir günde Çorum’dan çıkıp İstanbul’a gidebiliyorsunuz ve orada akşam işinizi hallettikten sonra tekrar Çorum’a gelebiliyorsunuz” dedi.
Demiryürek’in ardından Hitit Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Coştu, Hitit Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Kaya, Hitit Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Uçar “küreselleşme” konulu birer sunum yaptılar.


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim