Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen panele AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Mühendislik Fakültesi öğretim görevlileri ve Gıda Mühendisliği öğrencileri katıldı.
Panelin açılışında Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan’ın davetlilere hoş geldiniz dileklerini iletmesinin ardından sırasıyla, İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ve AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt birer konuşma yaptı.
Erkan Elfaz Ermiş konuşmasında, kurum olarak her yıl Dünya Gıda Günü nedeniyle değişik faaliyetler gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Dünyada açlığın bitirilmesi için 2030 yılının hedef alındığını ve bu hedef doğrultusunda gençlerin bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu belirten Ermiş, dünyada açlık sınırında yaşayan 1 milyar insanın olduğunu kaydederek, sınma ve iklim değişikliklerinin açlıkla mücadelede işleri zorlaştırdığını diye getirdi.
Dünya Gıda Örgütü tarafından Gıda Günü’nün bu yıl ki temasının ‘iklim değişiyor, o halde gıda ve tarım da değişmeli’ şeklinde belirlendiğine dikkat çeken Ermiş, “Açlıkla mücadelede küresel ısınma ve iklim değişiklikleri ile mücadele edilmesi gerekmektedir. Bu anlamda da bizim yapabileceklerimiz ormanlarımızı, su ve toprak gibi doğal kaynaklarımızı korumamız, daha az enerji tüketerek kirliliğe sebep olan enerji kaynakları yerine güneş, rüzgâr gibi enerji kaynaklarına yönelmemiz olacaktır.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak tarım alanlarının korunması, sağlıklı ve güvenilir gıdaların tüketiciyle buluşmasını sağlamak ve gıda israfının önlenmesi konularında büyük çaba sarf ederek gerekli denetimleri ve eğitimleri veriyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Mühendislik Fakültesi öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Fatih Özbey ve Yrd. Doç. Dr. İlknur Tosun Satır tarafından insan sağlığı, güvenilir gıda, iklim değişikliği ve küresel ısınma konularında sunum yapıldı.
Yapılan konuşma ve sunumların ardından öğrencilere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce hazırlanan aşure ikram edildi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim