Olay, Çorum merkeze 17 kilometre uzaklıktaki Gemet köyünde meydana geldi. 

İddiaya göre, besicilik yapan Musa Kaya ve kardeşlerine ait mandıranın bitişiğindeki evde elektrik kontağından yangın çıktı. 

Kısa sürede büyüyen yangın, tüm evi sardı. Yangına ilk müdahale, Musa Kaya ve ailesi tarafından yapıldı. Yangını kontrol altına alamayan vatandaşlar, durumu Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bildirdi. 

Kısa sürede köye gelen itfaiye ekipler, yangını kontrol altına aldı. Yangında ev tamamen yandı. 

Besici Musa Kaya, yangında evin içerisinde bulunan 1 milyon lirasının da yandığını iddia etti. 

Mağdur olduklarını anlatan Kaya, “Dışarıda kurban keserken evin içerisinde yangın olduğunu duyduk. Hemen koştuk ama yangını söndüremedik. İtfaiye köye gelince yangını ancak söndürebildik. Kurban Bayram için bugüne kadar 130’ya yakın büyükbaş kurbanlık sattık. Bundan elde ettiğimiz yaklaşık 1 milyon lira paramız vardı. Paralar çelik kasadaydı ancak parayı poşetlere koyarak, bu akşam Çorum’daki evimize götürüp hesabımız yapacaktık. Yarın da bankaya yatıracaktık. Paralar çelik kasanın dışında kanepe üzerindeydi. Bu sırada yangın çıktı. Hiçbir şeyi kurtaramadık” dedi.

Mağdur olduklarını ve sadece besilikle geçindiklerini anlatan Kaya, Ziraat Bankası’ndan hayvancılık için kredi çektiklerini, yaklaşık 500 bin TL borçlarının olduğunu belirterek, bankadan borçlarının ertelenmesi için destek beklediklerini söyledi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim