Çorum Valiliğinin 12.08.2016 Tarih ve 52948000-212/1214 sayılı oluru ile oluşturulan Kurban Hizmetleri Komisyonu, İskilip Yolu 1. Km.’deki Hayvan Pazarı yerinin Kurbanlık Hayvanların Satış Yeri olarak tespitine karar verdi.
Toplantıda ayrıca Mimar Sinan Mahallesi (Sevgi Evleri Yanı), Bahçelievler Mah. Bahar 7. Sok. (Aşık Mahzuni Şerif Parkı Doğusu), Buharaevler Mah. Buhara 5. Cad. ile Buharevler 22. Sok. Kesişimi (Recep Yazıcıoğlu Parkı Kuzeyi), Üçtutlar Mah. Ahçılar 17. Sok. ile 15. Sokağın kesiştiği yer, Ulukavak Mah. Çam Değirmeni 19. Sokak ve 10. Sokağın kesiştiği yer, Mimarsinan Mah. Fevzi Çakmak 3. Cad. (Askeriye yanı alan), İkbalkent arkası Çiftlik Çayırı 35. Sok., Görkem Gıda A.Ş.’ne ait İskilip Yolu 4. km. (Tarım Et Kombinası), İskilip Yolu 1. km.’deki hayvan pazarı ve Dr. Sadık Ahmet Cad. Hz. İbrahim Cami Yanı olmak üzere 10 farklı nokta kurban kesim yeri olarak belirlendi.
Komisyon kararında ayrıca, şahısların kendi bahçesi ve özel mülkünde kurbanlarını kendi imkânları ile hijyenik şartlara uymak suretiyle hayvana eziyet vermeden kesebilmeleri, kesilen hayvanların kulak küpelerinin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilmesi ancak; ana caddeye bakan bahçelerinde kurban kesmelerine Belediye Zabıta Müdürlüğünce müsaade edilmemesi hususları da dile getirildi.
Öte yandan Çorum Valiliği tarafından, yurttaşların Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla bir genelge yayımlandı.
Vali Necmeddin Kılıç imzasıyla yayımlanan genelgede, kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair Kurban Hizmetleri Komisyon Kararında belirtilen hususlarda azami dikkat gösterileceği vurgulanarak, Emniyet ve asayiş ile trafik düzenlemeleri konusunda ek tedbirler alınacağı ve kaymakamlıkların da benzer tedbirleri ilçelerinde alacakları ifade edildi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim