Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Belediye’nin kurban kesim yerleri ve bayram tedbirleriyle ilgili çalışmalarını başlattıklarını ve bu çalışmaların büyük oranda tamamlandığını söyleyen Ahmet Yabacıoğlu, “Alt yapısı Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan 9 farklı bölgede bulunan kurban kesim yeri oluşturduk. Mimar Sinan Mah. (Sevgi Evleri yanı ve Fevzi Çakmak 3. Cadde askeriye yanı), Bahçelievler Mah. (Mehmet Akif Ersoy 1. Cad., Sülüklüevler 38. Sokak ve Sülüklüevler 48. Sokak kesişim yeri YEDAŞ şantiyesi karşısı), Buharaevler Mah. ( Buhara 5. Cad. Recep Yazıcıoğlu Parkı Kuzeyi- Dr. S. Ahmet Caddesi Hz. İbrahim Camii yanı), Ulukavak Mah. ( Çam değirmeni 19 ve 10 sokakların kesiştiği yer elektrik trafosu yanı), Ulukavak Mah. (İkbal Kent Mehmetçik Anadolu Lisesi doğusu), Gülabibey Mah. ( Mevlana Camii yanı), İskilip yolu üzeri geçici Hayvan Pazarı’nı kurban kesim yeri olarak belirledik. Kesim alanlarına et askı sehpaları ve küçük çadırlar da kuracağız. Etlerin parçalanması için kütükler de dağıtacağız.” dedi.

BELEDİYE, KESİM YERLERİNDE PERSONEL GÖREVLENDİRECEK

Çorum Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını rahatça kesebilmeleri için kesim merkezlerinde personel görevlendirilecek. Görevlendirilen personel, kesim noktalarının temizliği, etrafa saçılabilecek kurban atıkların kaldırılması ve oluşacak diğer sorunlarla ilgili müdahalelerde bulunacak. Ayrıca kaçan kurbanların yakalanması için Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri bayram boyunca vatandaşlara hizmet verecek.

ÜCRETSİZ POŞET DAĞITACAK

Çorum Belediyesi, Kurban Bayramı’na yönelik el ilanları, kurban kesim yerlerinin nereler olduğunu belirten pankartları hazırlayarak vatandaşları bilgilendirecek ve kesilecek kurbanların atıklarının çevreye atılmaması için bayram namazı çıkışında ücretsiz poşet dağıtacak.

“Bu sayede kurban atıklarını çevreye atılmasının ve çevreyi kirletmesinin önüne geçmiş olacağız” diyen Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Çorum Belediyesi olarak çevre kirliliğinin insan sağlığını da önemli ölçüde etkileyeceğini göz önünde bulundurarak, vatandaşlarımızı kurban atıklarını çöp poşetlerine veya kazılan çukurlara atmaları hususunda daha dikkatli olmalarını bekliyoruz. Çorum Belediyesi olarak dağıtacağımız, kurbanlık et ve sakatatlarda kullanılacak poşetlerin vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacağını umuyoruz. Poşetler, Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından bayram namazı sonrası camilerde ve kurban kesim yerlerinde dağıtılacak” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim