Türk Kızılayı Çorum Şubesi Başkanı Sedat Canbolat, “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında hayırseverlerin kurban vecibesini usulüne uygun olarak yerine getirebileceklerini söyledi.

Kurbanların Et ve Süt Kurumu kombinalarında kesilip işleneceğini ve işlenen kurbanların kutu konserve hâlinde yıl boyu şubeler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını vurgulayan Sedat Canbolat, hâlen geçen yılki kurban konservelerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya devam ettiğini bildirdi.

Kızılay Şube Başkanı Canbolat konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Kampanya kotamız dolmadığı takdirde Arife gününe kadar devam edecektir. Bayramın ilk üç günü kesimler yapılacak ve vekâlet sahiplerine bilgi verilecektir. Farklı bir amaç gütmeden on yıldır Kızılay modeli olarak yürütülen bu kampanya ile binlerce vekâlet sahipleri adına usulüne uygun kurban kesimleri yapılmış, bir tek hata bile yapılmadan ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır.

Vekâletleriniz için www.kizilay.org.tr bağış sayfasından, 168 çağrı merkezinden dört taksite kadar ödeme yapılabilmektedir, ayrıca bankadaki hesaplarımızdan da vekâlet bedeli ödemesi yapılabilecektir. Geri dönüşlerimiz açısından vekâlet sahiplerinin TC kimlik numarası, adres ve telefon bilgilerini doğru olarak kayıt ettirmeleri önem arz etmektedir.”

Yurt içi kurban vekâlet bedelinin 735 TL, yurtdışı kurban vekâlet bedelinin ise 500 TL olarak belirlendiğini kaydeden Canbolat, “Kurban ücretlerini Şube Başkanlığımız aracılığıyla veya 0364 212 67 71 - 0533 396 57 06 numaralı telefonlardan istenilmesi hâlinde hayırseverlerin ev veya iş yerlerinden belge karşılığı kurban vekâlet bedeli tahsilatı yapılabilecektir. İhtiyaç sahipleri açısından çok önemli olan bu ibadetimizin kabulünü Allah'tan diler, saygılar sunarım.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim