Vali Mustafa Çiftçi, geçtiğimiz Haziran ayında kontrollü sosyal hayata geçilmesi, bazı pandemi yasaklarının bitmesiyle birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da pozitif vaka sayısında artış yaşandığını belirterek, kurban bayramında yaşanan yoğunluğun da etkili olduğunu kaydetti. Beraberinde İl Sekreteri Aydın Taşkın ile birlikte Vali Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret eden CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, koronavirüs vakaları başta olmak üzere Çorum’un mevcut durumu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Çorum’da hastane doluluk oranının yüzde 80 seviyesinde olduğuna dikkati çeken Vali Çiftçi, Çorum’un koronavirüs vakalarında Türkiye ortalamasında olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Tahtasız ise sağlık kuruluşlarını ziyaretleri sırasında edindikleri bilgiler, izlenimler ve çalışanların sorunları konusunda da Vali Çiftçi’ye bilgi vererek, saha ziyaretlerinde edindikleri bilgileri aktardı.

Vali Çiftçi de, bu hafta yapılacak ilk Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında CHP’nin öneri ve taleplerini gündeme getireceğini ve konuyu değerlendireceklerini bildirdi.

Çiftçi, “Çorum halkından önemle rica ediyorum: Lütfen maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Kurallara ne kadar uyarsak hastalık riski de o kadar azalır” ifadesini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim