Kurban Bayramı tatil takvimi için beklenen karar açıklandı. Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası bayram tatilinin kaç gün süreceği açıklandı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatıldığını belirtti.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, “Bakanlar Kurulumuz yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, halkın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla 30 Ağustos Zafer Bayramına takaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günü idari izinli olunmasına karar verilmiştir” dedi.

Kurban Bayramı vesilesiyle ilave bazı kararların daha alındığını söyleyen Bozdağ, şöyle konuştu: “SGK’dan aylık almakta olan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine aylık ödeme günleri bayram öncesine çekilmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede 1-2-3 Eylül’de maaşlarını alacak olan Emekli sandığı, emekli, dul ve yetim aylığı, şehit yakınları ve gazilerimiz 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4-5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlarda 29 Ağustos 2017 günü maaşını alabilecektir. Bu çerçevede yaklaşık 2 milyon 23 bin 871 emeklimiz bayramdan erken maaşlarını alma imkanı bulacaktır” diye konuştu.

Bozdağ ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollarda 30 Ağustos – 5 Eylül 217 Salı günü saat 07.00’ye kadar ücret alınmayacağını sözlerine ekledi.(İHA)

Editör: TE Bilisim