Tüm mahallelere yapılacak olan Kur’an kursu inşaatlarının 7 mahallede başladığını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kursların kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Mahalle Kur'an kurslarında dersliklerinin yanında çocuk oyun alanları, çocuklar için lavabo ve abdesthane, öğretmenler odasının da yer aldığını kaydeden Başkan Külcü, “Kur’an kursu inşaatlarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşaatlarda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldık. Çatalhavuz Camii'nin yıldırım düşmesi sonucu zarar gören minaresini ve cami etrafında düzenleme yapılacak yerleri de inceledik. İnşallah Çatalhavuz Camii’ndeki düzenlemeleri de kısa sürede tamamlayacağız” dedi.
ABDİBEY KUR'AN KURSU AY SONUNA TAMAMLANIYOR
Abdibey Kur'an Kursu inşaatında da incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu ayın sonunda kursun tamamlanacağını söyledi.
Kur’an kursu inşaatlarını inceleyen Külcü, Çorum’un her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek Çorum Belediyesi’nin şehrin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü vurguladı. Abdibey Kur'an Kursu inşaatının Şubat ayı sonuna kadar tamamlanacağını sözlerine ekleyen Külcü, “Diğer Kur’an kurslarımızdan olduğu gibi Abdibey Camii Kur’an kursundan da çok sayıda hanım kardeşimiz ve evladımız faydalanacak.” dedi.
İnceleme gezisine eşlik eden İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Çorum Belediyesi'nin yaptığı bu tür çalışmaların diğer illere örnek olduğunu vurguladı. Çok sayıda ilden kendilerini arayıp çalışmaları nasıl yaptıklarını soranların olduğunu ifade eden Pamuklu, “Bizi arayanlara bu işleri Belediye Başkanımızın yaptığını söylüyoruz. Biri arayanlar hayret ediyorlar. Yapılan tüm bu çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
İnceleme gezisine Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir, camii imamları, müezzinler ve camii cemaati de eşlik etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim