Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda Cumartesi günü düzenlenen tanıtım toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda söz alan Çorum Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Selim Kaya, Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen 6. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın bu yılki konusunun “Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü’ olarak belirlendiğini ve kayıtların 13 Kasım itibarıyla başladığını hatırlattı.

“Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” temasıyla 3 dil ve 11 ayrı kategoride düzenlenecek yarışmanın Çorum organizasyonunu Çorum Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü ile ASUDE Kadın ve Aile Derneği’nin üstlendiğini kaydeden Selim Kaya, 4 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek başvuruların www.ufkayoculuk.com sitesinden ücretsiz yapılabileceğini ve yarışmanın yazılı sınavının ise 8 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Selim Kaya, toplumun her kesimine hitap eden yarışmanın tanıtımı için başta Çorum Belediyesi olmak üzere destek ve katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti.

Daha sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Şahin, “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” başlıklı bir konferans sundu.

Prof. Dr. Osman Şahin, son yıllarda Hz. Muhammed’in sünnetinin devre dışı bırakıldığı bir din anlayışı oluşturulmak istendiğine dikkat çekerek, “Maalesef Sünnet’i Kur’an’dan ayırma çabalarına üzülerek şahit oluyoruz. Hâlbuki Sünnet, Allah’ın kelâm kapısı olan Kur’an-ı Kerim’in en güvenilir anahtarıdır.” ifadesini kullandı.

6. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın tanıtım toplantısı, katılımcılara yemek ikramıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim