Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Günü kutlama etkinliklerinde konuşan Vali Kara, “Bölücü unsurlar şunu çok iyi bilmelidirler ki bizim kurabiye parçası kadar bile verecek toprağımız yok.” dedi.
Polis Günü dolayısıyla dün İl Emniyet Müdürlüğü’nde bir kutlama programı gerçekleştirildi. Törene Vali Ahmet Kara, AKP Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi Halil Yüksel, çok sayıda Teşkilat mensubu, daire müdürü ve şehit yakını katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve Vali Ahmet Kara birer konuşma yaptı.
Polislik mesleğinin zorluğuna dikkat çeken Vali Kara, terörle mücadele konusunda Emniyet Teşkilatı’nın fedakârca görev yaptığını vurguladı.
Doğu'da görev yapan polislere ve ailelerine sabır dileyen Vali Kara, terör örgütü üyelerine de sert mesajlar verdi. Ülkedeki terörün mutlaka sonlandırılacağını kaydeden Kara, “Terör örgütü üyeleri ya baş eğecekler, ya baş verecekler. Şunu iyi bilsinler ki Türkiye'nin kurabiye parçası kadar dahi verecek toprağı yoktur. Biz bu toprakları kanımızla aldık. Canımızı veririz, vatanımızı vermeyiz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet sunan araçların kortej geçişi yapıldı. Osmanlı döneminden bu yana Polis Teşkilatı’nın kullandığı üniforma ve bazı materyallerin yer aldığı serginin gezilmesinin ardından kutlama programı, davetlilere verilen kokteyl ile sona erdi.


İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçlar, gövde gösterisi yaptı.



İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Vali Kara ve diğer davetlilere sergiyi gezdirerek bilgi sundu.

(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim