Mehmet Karadağ ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, AK Parti Belediye Meclis üyeleriyle biraraya geldi. Belediye Meclis Toplantısı gündeminin değerlendirildiği toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mehmet Karadağ, fırsatçılara izin verilmeyeceğini ve gerekli mücadelenin yapılacağını dile getirdi.

Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün AK Parti Grup toplantısında kur farkından kaynaklı fiyat artışları ile ilgili açıklaması hakkındaki sorusunu yanıtlayan Karadağ, kur farkı ile birlikte bazı art niyetli kişilerin ortaya çıktığını, kur artışı ile birlikte rantçıların 1 lira yerine 10 lira kazanmanın, vatandaşın cebine el atmanın peşine düştüğünü, bu konuda stokçuları duyduklarını söyledi.

İl Başkanı Mehmet Karadağ, “Bizim görevimiz bunları öğrendiğimizde Belediye Başkanımıza iletmektir. Milletimizi soymaya kimsenin hakkı yok. Amerika’ya kızıyoruz, elin gâvuru diyoruz, bir taraftan da birbirimizi soymanın derdine düşüyoruz. Böyle ahlaksızlık olmaz. Böyle insafsızlık olmaz. Bundan ne Recep Tayyip Erdoğan, ne bakanlar ne de hükümetimiz sorumlu değildir. Kur artışı sonrası atılan adımlarla dolar 7 TL’den 6 TL’nin altına indi. Kur artışı olunca artıranlar inince neden fiyat indirmiyor. Bu konuda vatandaşlarımıza ve basınımıza da görev düşüyor. Vatandaş bu konuda daha titiz olmalı” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Belediye Başkanı Zeki Gül de stokçulara yönelik harekete geçeceklerini söyledi.

Başkan Zeki Gül, vatandaşlara yanlış yapan ve pahalı fiyatlarla satış yapan esnafın karşısında olacaklarını kaydederek, “Vatandaşlarımızın da bu konularda bizleri uyarmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısındaki konuşmasını talimat olarak algılandıklarını söyleyen Başkan Gül, açıklamanın ardından Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ile de görüşerek bu konuda Belediye bünyesinde ekip oluşturduklarını ve Erdoğan’ın bu talimatını yerine getirmek için de ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurguladı.

Türkiye’nin ekonomik savaşla iç içe olduğunu anlatan Zeki Gül, “Dışardan savaş açtılar, 15 Temmuz’da alçakça açılan savaştı. Bunu başaramadılar, bundan sonraki soğuk ve ekonomik savaş olacak denildi. Şimdi de bu ekonomik savaşa karşı birlikte mücadele etmemiz lazım. Çorum Belediyesi olarak pahalı ve değerinden fazla satış yapanlarla mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Vatandaşlarımıza yanlış yapan, pahalı fiyatlarla satış yapanların karşısında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konularda bizleri uyarmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim