Ankara’daki “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” mitinginde 95 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırının üzüntüsünü yaşadıklarını anlatan İlhan Yaşar, “Terör nereden gelirse gelsin bir insanlık suçudur” dedi.
Türkiye’nin kumpas ve kaos siyaseti yüzünden bu hale geldiğini belirten Yaşar, “Ülkemiz son dönemde yoğun şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Akan kan ve şiddet olaylarının, siyasal iktidarın "iktidardan uzaklaşma" sürecine denk gelmesi asla bir tesadüf olarak kabul edilemez. Tam da 1 Kasım seçimi öncesi yapılan saldırı akıllara 7 Haziran seçimlerinden hemen önce Diyarbakır'da ve 20 Temmuz'da Suruç’taki bombalı saldırıları getirmiştir. Bir kez daha ülkede şiddet ve kaos ortamı yaratılmaya çalışılmaktadır. Tüm tarafların, yaratılmak istenen kaos ortamına karşı sağduyulu davranması gerekmektedir. Yaşananlar ülkemizde demokrasiye ve hukuka olan ihtiyacı bir kez daha ortaya koymuştur.
Unutulmamalıdır ki, terörden ve kaostan beslenenler elbet bir gün hesap verecektir. Eğitim-İş olarak hükümete çağrıda bulunuyoruz. Saldırının faillerinin ortaya çıkarılmasını, barış içinde, huzurlu, güvenli bir seçim ortamının tesis edilmesini talep ediyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim