Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen kültür turları kapsamında bu yıl 15 bin kişiyi Çanakkale, Konya ve Nevşehir’e götüreceklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum halkının düzenlenen turlardan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Gezi yapılacak yerleri daha önce yaptıkları anketlerle belirlediklerinin altını çizen Turhan Candan, “Hemşehrilerimize anketlerle nereye gitmek istersiniz diye sorduk onlar da Çanakkale, Konya ve Nevşehir’e gitmeyi istediklerini bu anket sonucunda bize bildirdiler. Biz de onların istekleri doğrultusunda gezilerimizi yapıyoruz” dedi.

Kültür gezilerine katılan vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getiren Candan, “Hemşehrilerimiz Çanakkale’ye gidip oranın havasını teneffüs ediyorlar ve ecdadımızın orada verdiği mücadeleyi yerinde hissediyorlar. Nevşehir’e gidenler Hacıbektaş Veli Hazretlerinin kabrini, Konya’ya gidenler ise Hazreti Mevlana’nın kabrini ziyaret ediyor ve buraları gezme imkânı buluyor” dedi.

Kültür gezilerinin şu anda devam ettiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Candan, Ramazan ayı vesilesiyle kültür turlarına ara verileceğini ve bayram sonrası bu turların tekrar başlayacağını belirtti. Candan, bu yıl yapılacak gezilerin18 Eylül 2017 tarihine kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim